Продукти: (за 6 порции)
• 6 филии бял хляб
• 1 малко пиле
• 2 връзки корени за супа
• 1 глава лук
• 2 ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. олио
• 30 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• лимонов сок
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Почистваме пилето, нарязваме го на по-едри парчета и го задушаваме до омекване в олиото заедно с корените за супа и лука, нарязани на ситно. Прибавяме виното, захлупваме съда и го отстраняваме за десетина минути от огъня. Изваждаме месото, обезкостяваме го и го нарязваме на ситно, а соса претриваме през сито.
Към претрития сос прибавяме малко вино /или бульон/ и омесените на топка брашно и масло. Оставяме го да поври 5-6 мин, подправяме го на вкус и го отстраняваме от огъня.
Посоляваме ситно нарязаното месо, подправяме го на вкус с лимонов сок, горчица и черен пипер и го разпределяме върху изпържените филии хляб. Непосредствено преди да поднесем канапетата ги заливаме със соса.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...