Кулинарни рецепти » Гювече по каракачански

 Гювече по каракачански

Продукти: (за 1 гювече)

• 1 парче бекон (50 г)
• 50 г колбас по избор
• 1 шепа гъби (20 г)
• 20 г пушено сирене
• 1 домат
• 1 прясна или печена пиперка
• 10 г краве масло
• 1 яйце
• 1 парче сирене (50 г)
• 1 люта чушка (по желание)
• подправки по избор
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците на кубчета, настъргваме пушеното сирене, посоляваме, добавяме подправките и размесваме добре.

Сипваме сместа в гювечето, слагаме отгоре сиренето и маслото и запичаме във фурната около 10 минути. След това чукваме яйцето и допичаме.

Лютата чушка можем да нарежем заедно със зеленчуците или да я поставим цяла върху гювечето.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало