Продукти: (за 1 гювече)
• 50 г сирене
• 100 г колбас (шунка, кренвирш)
• 1 червена чушка
• 1 домат
• 1-2 яйца
• 1 скилидка счукан чесън
• 1 с.л. масло (олио)
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
На дъното на гювечето поставяме печената и обелена червена чушка, поръсваме чесъна, а отгоре натрошваме сиренето и разхвърляме нарязания колбас. Покриваме с филийки домат.
Поливаме с половината от маслото и печем в силна фурна 15-20 минути. Чукваме яйцето, посоляваме, поръсваме с останалото масло и червения пипер и връщаме във фурната за 2-3 минути.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...