Кулинарни рецепти » Кебапчета на зеленчукова подложка

 Кебапчета на зеленчукова подложка

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г сурова наденица
• 300 г консервиран бял боб
• 3 мариновани чушки
• 8 маслини
• 3 с.л. зехтин
• 3 с.л. винен оцет
• 3 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 2 с.л. червено вино
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 50 мл сос за месо
• суха чубрица, сол, черен пипер
• олио за мазане на грила

Начин на приготвяне:

Отцеждаме фасула от течността и му махаме люспите. Нарязваме маслините на парченца. Обелваме чушките и също ги наситняваме. Смесваме зеленчуците и ги подправяме с оцета, зехтина, сол и черен пипер. Правим от тях “канапета” за кебапчетата.

Изстискваме месото от наденицата и прибавяме в него настъргания лук и наситнения чесън. Подправяме със сол, черен пипер, лют червен пипер, чубрицата или счукан кимион и наливаме виното и затопления сос за месо или малко топла водичка. Хубаво измесваме. Оставяме каймата да престои около 1-2 часа, за да поеме аромата на подправките.

Намазваме горещата скара с олио. С мокри ръце оформяме от каймата продълговати кебапчета и печем 8-10 мин като непрекъснато ги обръщаме. Сервираме ги топли върху зеленчуковото “канапе”.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало