Продукти: (за 4 порции)
• 600 г сурова наденица
• 300 г консервиран бял боб
• 3 мариновани чушки
• 8 маслини
• 3 с.л. зехтин
• 3 с.л. винен оцет
• 3 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 2 с.л. червено вино
• 1 ч.л. лют червен пипер
• 50 мл сос за месо
• суха чубрица, сол, черен пипер
• олио за мазане на грила
Начин на приготвяне:
Отцеждаме фасула от течността и му махаме люспите. Нарязваме маслините на парченца. Обелваме чушките и също ги наситняваме. Смесваме зеленчуците и ги подправяме с оцета, зехтина, сол и черен пипер. Правим от тях “канапета” за кебапчетата.
Изстискваме месото от наденицата и прибавяме в него настъргания лук и наситнения чесън. Подправяме със сол, черен пипер, лют червен пипер, чубрицата или счукан кимион и наливаме виното и затопления сос за месо или малко топла водичка. Хубаво измесваме. Оставяме каймата да престои около 1-2 часа, за да поеме аромата на подправките.
Намазваме горещата скара с олио. С мокри ръце оформяме от каймата продълговати кебапчета и печем 8-10 мин като непрекъснато ги обръщаме. Сервираме ги топли върху зеленчуковото “канапе”.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...