Продукти:
• 2 кг кайма
• 1-2 с.л. олио
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. ситно нарязан магданоз
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. коняк
• 4 яйца
• 2 ч.л. смлян черен пипер
• 1 с.л. сос Уорчестър (може и соев сос)
• 1 с.л. сос Табаско
• 2 глави лук
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го пържим в сгореженото олио, докато поомекне. После изчакваве да поизстине, смесваме го с наситнения чесън и прибавяме останалите продукти.
Омесваме добре и оформяме от сместа големи кюфтета, които изпичаме на скара с дървени въглища.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...