Продукти: (за 6 порции)
• 2,3 кг предни свински ребра
За маринатата:
• 1 средно голяма глава лук
• 250 мл соев сос
• 250 мл червено вино
• 3 скилидки чесън
• 2 с.л. настърган корен от хрян
• 1 с.л. настърган корен от джинджифил
• 1 ч.л. настъргана лимонова кора
За желето:
• 80 г нишесте
• 80 г захар
• 125 мл ябълков сок
• 65 г кетчуп
• ¼ ч.л. счукан карамфил
• ¼ ч.л. настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Обеления лук нарязваме на филийки, а чесъна счукваме. Смесваме всички продукти за маринатата.
Правим ребрата на порции, заливаме ги с толкова вода, колкото да се покрият и ги кипваме. Намаляваме котлона и ги оставяме да къкрят около 15 мин. Изваждаме ребрата и ги изплакваме със студена вода. Заливаме ги с маринатата, така че да са добре покрити. Захлупваме и ги държим в хладилник 1 нощ.
В малък тиган смесваме всички продукти за желето. Възвираме на умерен котлон, като бъркаме непрекъснато. Сваляме от котлона.
Отцеждаме ребрата от маринатата, намазваме ги с желето и печем на скарата 15-20 мин. Периодично ги обръщаме и мажем с остатъка от желето.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...