Продукти:
• 8 с.л. кьопоолу
• 8 с.л. ситно нарязана сурова туршия
• 4 твърдо сварени яйца
• 2 глави лук
• 16 маслини
• 4 резенчета сирене
• 4 резенчета кашкавал
• 8 мънички рибки от консерва /цаца, аншоа или др./
• 4 филийки колбас или шунка
Начин на приготвяне:
Приготвяме поотделно всяка порция, като разпределяме кьопоолуто в средата на 4 чинийки, а наоколо като венец подреждаме ситно нарязаната туршия, смесена със ситно нарязания лук и поръсена с олио.
Около венеца подреждаме почистените от семките маслини, разрязани на половинки, а върху венеца нареждаме последователно парченцата сирене, резенче от колбаса, резенче от яйцата, парченце от кашкавала, рибка и т.н.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...