Продукти:
• 300 г телешки салам
• 60 г натрошено сирене
• 1 кисела краставичка
• 6 с.л. майонеза
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Разрязваме салама най-напред по дължина на две части. След това разрязваме всяко парче по дължина на по 3 части, които съединяваме помежду им със смес от майонезата, натрошеното сирене, ситно нарязаната краставичка и черен пипер на вкус.
Отгоре украсяваме медальоните с шприцована майонеза.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...