Кулинарни рецепти » Свинско със зеленчуци на фурна

 Свинско със зеленчуци на фурна

Продукти:

• 1,5 кг свинско месо (нетлъсто)
• 5 глави лук
• 6-7 скилидки чесън
• 5 моркова
• 1 кг картофи
• 1 к. ч. олио или зехтин
• 1/2 ч. ч. бяло сухо вино
• чубрица, кимион
• червен и черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме свинското месо на по-големи парчета. Натъркваме ги с чубрица, червен пипер, черен пипер, кимион и сол.

Нарязваме на ситно лука и пресоваме чесъна. Нарязваме на колелца морковите. Смесваме морковите, лука и чесъна.

Сипваме олио в тава и го разливаме равномерно по дъното. Слагаме половината смес от лук, чесън и моркови. Нареждаме месото върху нея и покриваме с останалата смес. Добавяме виното и покриваме тавата. Оставяме ястието да престои една нощ в хладилника.

На другия ден печем във фурна, като преди това добавяме 1-2 ч.ч. вода. След 2-3 часа обръщаме месото, добавяме картофите, нарязани на кубчета, и още малко вода, ако има нужда. Допичаме ястието, докато хване златиста коричка.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало