Продукти:
• 1,5 кг свинско месо (нетлъсто)
• 5 глави лук
• 6-7 скилидки чесън
• 5 моркова
• 1 кг картофи
• 1 к. ч. олио или зехтин
• 1/2 ч. ч. бяло сухо вино
• чубрица, кимион
• червен и черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме свинското месо на по-големи парчета. Натъркваме ги с чубрица, червен пипер, черен пипер, кимион и сол.
Нарязваме на ситно лука и пресоваме чесъна. Нарязваме на колелца морковите. Смесваме морковите, лука и чесъна.
Сипваме олио в тава и го разливаме равномерно по дъното. Слагаме половината смес от лук, чесън и моркови. Нареждаме месото върху нея и покриваме с останалата смес. Добавяме виното и покриваме тавата. Оставяме ястието да престои една нощ в хладилника.
На другия ден печем във фурна, като преди това добавяме 1-2 ч.ч. вода. След 2-3 часа обръщаме месото, добавяме картофите, нарязани на кубчета, и още малко вода, ако има нужда. Допичаме ястието, докато хване златиста коричка.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...