Кулинарни рецепти » Керини ушички

 Керини ушички

Продукти:

• 1 и 1/2 ч.ч. брашно
• 3 яйца
• 1 ч.ч. пудра захар
• 3 с.л. кисело мляко
• 1 к.ч. олио
• 1 бакпулвер
• 1-2 к.ч. вишни или череши от сладко

Начин на приготвяне:

Омесваме рядко тесто от брашното, пресято с бакпулвера, разбитите яйца, захарта и киселото мляко.

Затопляме олиото в подходяща тавичка и с лъжица сипваме по малко от тестото, така че в тавата да се оформят малки кръгли сладки. Печем ги само няколко минути в силно загрята фурна.

Завиваме краищата на още топлите сладки, така че да заприличат на ушички. Слагаме във вдлъбнатината на всяко ушенце по една вишна или череша от сладко.

Автор: Петкана Пехливанова

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало