Продукти:
• 150 г брашно
• 100 г захар
• 1 яйце
• 40 г мед
• 40 г ситно нарязани портокалови кори или портокалово сладко
• 2 г сода бикарбонат
• 2 г канела
• 2 г смлян карамфил
• 2 г смлян джинджифил
Начин на приготвяне:
Затопляме леко меда и прибавяме към него захарта, яйцето, портокаловите кори, подправките, брашното и вода. Замесваме гладко тесто, което разточваме кора с дебелина около 1 см.
С помощта на формички изрязваме различни фигурки. Нареждаме сладките в обилно намаслена тавичка и печем в умерена фурна.
По желание можем да покрием готовите сладки /след като изстинат/ с бяла глазура.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...