Продукти:
• 1 младо пиле
• 4 ч.ч. пилешки бульон
• 3-4 печени чушки
• 4-5 скилидки чесън
• 30 г краве масло
• чубрица
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и го изпичаме на скара. Слагаме изпечените порции в подходяща тенджера и ги заливаме със затопления бульон.
В хаванче счукваме изпечените чушки по-едро и ги прибавяме към пилето. Подправяме с чубрица, черен пипер и сол и клокваме на огъня. Пускаме в готовото ястие парченце масло и веднага поднасяме.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...