Кулинарни рецепти » Млечен кебап

 Млечен кебап

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 400 г пресни гъби
• 200 г пушено сирене
• 500 мл прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• сол, черен пипер, чубрица

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го посоляваме. Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в малко мазнина и 1-2 с.л. вода.

Намазваме дъното на тенджера от йенско стъкло с омекналото масло. Нареждаме половината от месото, половината от гъбите и 100 г пушено сирене, нарязано на филийки. Поръсваме с черен пипер и чубрица. Отново слагаме месо, гъби, пушено сирене и подправки.

Заливаме с прясното мляко, захлупваме и печем 1 час в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало