Продукти:
• 1 кг свинско месо
• 400 г пресни гъби
• 200 г пушено сирене
• 500 мл прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• сол, черен пипер, чубрица
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го посоляваме. Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в малко мазнина и 1-2 с.л. вода.
Намазваме дъното на тенджера от йенско стъкло с омекналото масло. Нареждаме половината от месото, половината от гъбите и 100 г пушено сирене, нарязано на филийки. Поръсваме с черен пипер и чубрица. Отново слагаме месо, гъби, пушено сирене и подправки.
Заливаме с прясното мляко, захлупваме и печем 1 час в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...