Продукти: (за 6 порции)
• 12 котлета
За маринатата:
• 4 скилидки чесън
• 1 ч.л. по-едро смлян черен пипер
• 3 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• ситно нарязани магданоз и прясна мента
За гарниране:
• 4 тиквички
• по 1 червена, зелена и жълта чушка
• 1 връзка пресен лук
• 2 кочанчета млечна царевица
• 1 с.л. олио
• сол
За ароматното масло:
• 6 с.л. зехтин
• 1 с.л. винен оцет
• 1 ч.л. черен пипер
• 1 с.л. сладък кетчуп
• 1 с.л. лют кетчуп
• счукан кимион
Начин на приготвяне:
Смесваме нарязания на ситно чесън, оцета, зехтина, зелените подправки и черния пипер. Начукваме котлетите и ги слагаме в маринатата. Покриваме с фолио и оставяме котлетите да пренощуват в хладилника.
Печем на скарата като ги обръщаме периодично до равномерно поруменяване. Внимаваме да не се изсушат.
Половината тиквички разполовяваме надлъжно и внимателно издълбаваме сърцевината им. Другата половина остъргваме и нарязваме на малки кубчета. Почистените от семето чушки разполовяваме надлъжно. Леко ги бланшираме в кипяща подсолена вода. Нарязваме надлъжно кочанчетата царевица.
Сгорещяваме 1 с.л. мазнина и задушаваме леко нарязаните на кубчета тиквички и ситно нарязания лук. Подправяме с малко сол и пълним с тази смес издълбаните чушки и тиквички.
Подреждаме ги, заедно с кочанчетата царевица в тавичка и ги намазваме с ароматното масло, приготвено от посочените продукти. Завиваме с фолио и печем на грил около 5 мин. Сервираме зеленчуците като гарнитура към котлетите.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...