Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• сокът от 2 лимона
• 4 с.л. краве масло
• 1 щипка червен пипер
• 1/2 ч.л. черен пипер
• 1 суха клонка чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме бутчетата, отстраняваме кожата и леко начукваме пържолите. Посоляваме, поръсваме черен и червен пипер и ги заливаме със сока от лимоните.
Оставяме ги да престоят 4 часа в лимоновия сок, след което ги изпичаме на скара. Преди поднасяне ги поливаме с разтопеното масло.
Пържолите стават по-пикантни, ако след като сложим подправките, ги намажем от двете страни със счукан чесън и ги оставим да престоят така преди печенето.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...