Продукти:
• 3,5 кг червени чушки
• 3 кг домати
• 500 г леко лютиви чушки “Козирог”
• 2 връзки магданоз
• 2-3 щипки бахар
• 1 щипка бял пипер
• 2 1/2 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Смиламе обелените доматите и ги варим до гъста смес. Изпичаме чушките, обелваме ги и нарязваме на ситно. Приготвяме марината от олиото, оцета, захарта и сол на вкус и заливаме нарязаните люти чушлета.
След малко прибавяме изпечените чушки и доматеното пюре. Поръсваме с наситнения магданоз и разбъркваме добре. Разпределяме в бурканчета, затваряме и стерилизираме 15 мин.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...