Кулинарни рецепти » Тъмна лютеница с дръжки от вишни

 Тъмна лютеница с дръжки от вишни

Продукти:

• 10 кг печени червени чушки
• 2 кг леко сварени моркови
• 1 кг кисели ябълки
• 800 мл доматено пюре
• 1 л препържено олио
• 2 връзки магданоз
• 2 глави чесън
• 2 ч.ч. орехови ядки
• 1 шепа дръжки от вишни /или череши/
• 2 листа от орех
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка копър
• 1 стрък маточина
• 1 стрък мента
• подправки

Начин на приготвяне:

Обелваме изпечените чушки и ги прекарваме през месомелачка заедно с останалите продукти. Загряваме олиото и изсипваме сместа в него. Добавяме доматеното пюре, ореховите листа, дръжките, наситнените зелении, черен пипер и сол на вкус. Варим, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.

Когато лютеницата се сгъсти, изваждаме листата и дръжките, прибавяме нарязаните орехови ядки и варим още 2-3 мин. Готовата лютеницата слагаме в затоплени буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало