Продукти:
• 10 кг печени червени чушки
• 2 кг леко сварени моркови
• 1 кг кисели ябълки
• 800 мл доматено пюре
• 1 л препържено олио
• 2 връзки магданоз
• 2 глави чесън
• 2 ч.ч. орехови ядки
• 1 шепа дръжки от вишни /или череши/
• 2 листа от орех
• 1 връзка магданоз
• 2 стръка копър
• 1 стрък маточина
• 1 стрък мента
• подправки
Начин на приготвяне:
Обелваме изпечените чушки и ги прекарваме през месомелачка заедно с останалите продукти. Загряваме олиото и изсипваме сместа в него. Добавяме доматеното пюре, ореховите листа, дръжките, наситнените зелении, черен пипер и сол на вкус. Варим, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.
Когато лютеницата се сгъсти, изваждаме листата и дръжките, прибавяме нарязаните орехови ядки и варим още 2-3 мин. Готовата лютеницата слагаме в затоплени буркани, затваряме и стерилизираме 10 мин.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...