Продукти: (за 4 порции)
• 400 г юфка
• 400 г мека извара
• 150 г захар
• 3 яйца
• 300 г ябълки
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме юфката в подсолена вода и отцеждаме.
Разбъркваме изварата със захарта и яйцата. Обелваме ябълките, настъргваме ги и ги сипваме при изварата. Добавяме и юфката и разбъркваме.
Изсипваме сместа в намаслена и поръсена с галета тавичка и запичаме в умерено загрята фурна.
Всички знаем, че ограничим ли храната – ще отслабнем. Не е необходимо обаче непременно да гладувате. Много по-умно от ваша страна ще бъде, ако веднъж завинаги разберете, че храната не ви е враг, стига...
Билките са лечебни растения, използвани като лекарства още от древността. А днес от тях се произвеждат стотици медикаменти. Ако имате възможност сами да се запасите с билки, лесно ще приготвите у дома...
Листната салата е позната отпреди хилядолетия. Според древни автори тя е един от най-старите зеленчуци. Отглеждали са я масово в Римската империя. В следващото столетие се радва на внимание и интерес ...
Според д-р Давид Елиа (Франция), алкохолът повишава риска от поява на рак на гърдата при жени, които провеждат хормонално лечение. Ефектът от него (чрез естроген и прогестерон) е осезателен през меноп...