Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 домата
• 200 г леща
• 7-8 ч.ч. пилешки бульон
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 2 дафинови листа
• 1 с.л. наситнена прясна мащерка
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера слагаме лещата, ситно нарязания лук, нарязаните домати, чесъна, мащерката, дафиновите листа и 1 ч.л. черен пипер. Наливаме бульона и варим 5 мин на силен огън.
Намаляваме огъня и варим още 20-25 мин, докато супата се сгъсти. Накрая подправяме със захар и сол на вкус.
Може и да прозвучи смешно, но упражнението, което ви предлагаме, е полезно за всички хора (без страдащите от хемофилия и онкологични заболявания). При това не изисква специално приготовление. Достатъч...
Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...
Сигурно и вие като повечето хора отглеждате стайни цветя, защото са красиви, радват душата и повишават настроението. Дори да нямате достатъчно време и място вкъщи, струва си да приютите няколко саксии...
Хранителните натравяния са ужасни. Понякога обаче наистина е трудно да се определи дали даден продукт е годен за употреба, отчасти защото проблемите се появяват относително рядко. За всеки случай, д...