Продукти: (за 4 порции)
• 2 розови грейпфрута
• 4 с.л. захар
• 2 ч.л. канела
• 40 г краве масло
Начин на приготвяне:
Разрязваме грейпфрутите напречно на две и с остър нож внимателно отстраняваме семената. Нареждаме ги в тавичка, поръсваме всяка половинка със захар и канела и слагаме по малко масло. Запичаме в предварително загрята фурна, колкото захарта и маслото да се разтопят. Поднасяме грейпфрутите топли.
За запек може да се говори, когато човек посещава тоалетната по-малко от 3 пъти седмично. Обикновеният запек е притесняващ, но без усложнения. Той предизвиква обаче безпокойство при внезапна силна про...
Богата на протеини, рибата се радва на любовта на диетолозите, защото е нискокалорична храна. Всеки вид обаче има и своите специфични особености. Златоперка Поддържа паметта 100 г съдърж...
Панкреатитът не е леко заболяване и трудно се лекува. То представлява възпаление на панкреаса, при което ензимите се активират и го увреждат. Проблем също е, че леките форми на панкреатита трудно се ...
Диетата е основен лечебен фактор при пясък и камъни в бъбреците и пикочния мехур. Лечебното хранене означава консумация на определени храни, приемане на повече течности и витамини, намалена сол, огран...