Продукти: (за 4 порции)
• 300 г рибено филе
• 300 г домати
• 2 ябълки
• 3 с.л. зехтин
• 2-3 с.л. лимонов сок
• 1 ч.л. горчица
• 1 ч.л. мед
• 1 дафинов лист
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме рибата в малко количество кипяща подсолена вода, прибавяме дафиновия лист и 5-6 зърна черен пипер и варим до омекване. След това отцеждаме и нарязваме на парченца.
Прибавяме доматите, нарязани на резенчета, и обелените ябълки, нарязани на кубчета. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме горчицата и меда със зехтина и лимоновия сок и заливаме салатата с този сос. Украсяваме със стръкчета копър.
Можете дa не го обичате заради специфичния мирис и сълзотворния му ефект, но с нищо няма да промените факта, че навсякъде по света хората си хапват лук отдавна и не мислят да се отказват от този си на...
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...
Те съдържат много витамини и минерали - това ви е добре известно. Трябва обаче да разберете от кой точно плод се нуждае организмът ви. Три сухи кайсии покриват нашите дневни нужди от витамин А ...
Със сигурност ще бъдете по-здрави, по-жизнени и по-доволни от живота, ако поне веднъж дневно изяждате в прясно състояние или изпивате чаша сок от някой от безценните дарове на природата. Ананаси ...