Продукти: (за 4 порции)
• 200 г сушени гъби
• 400 г моркови
• 1 к.ч. зехтин
• 2 с.л. соев сос
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 2 с.л. нишесте
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 щипка смлян бахар
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите в малко вода, отцеждаме, нарязваме ги на дребно и задушаваме, докато поомекнат. Нарязваме морковите на кръгчета и ги варим в подсолена вода. Щом поомекнат, прибавяме гъбите и наливаме виното, соевия сос и бульона. Посоляваме.
Изчакваме сместа да заври и сипваме нишестето, размито в малко вода. Задушаваме десетина минути на умерен огън, докато ястието се посгъсти. Накрая поръсваме зехтина, в който сме запържили бахара.
В последно време нашумя поредната теза за храненето на човека, свързано с типа на кръвната му група. Според тази теория в храната се съдържат специфични протеини (белтъчини), наречени лектини, които, ...
Всички знаем, че ограничим ли храната – ще отслабнем. Не е необходимо обаче непременно да гладувате. Много по-умно от ваша страна ще бъде, ако веднъж завинаги разберете, че храната не ви е враг, стига...
В тиквата има аскорпбинова киселина, която ни спасява от есенните простуди, и витамини от група В, които не само се справт с умората, раздразнението и безсънието и избавя от пъпки, но и прави косети н...
Преди време зеленият чай се е смятал за екзотика. Сега той се намира във вески магазин. Всички знаят, че този чай е полезен за здравето, но не всички знаят, че е незаменим за фигурата! Днес са извес...