Продукти: (за 4 порции)
• 200 г сушени гъби
• 400 г моркови
• 1 к.ч. зехтин
• 2 с.л. соев сос
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 2 с.л. нишесте
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 щипка смлян бахар
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме гъбите в малко вода, отцеждаме, нарязваме ги на дребно и задушаваме, докато поомекнат. Нарязваме морковите на кръгчета и ги варим в подсолена вода. Щом поомекнат, прибавяме гъбите и наливаме виното, соевия сос и бульона. Посоляваме.
Изчакваме сместа да заври и сипваме нишестето, размито в малко вода. Задушаваме десетина минути на умерен огън, докато ястието се посгъсти. Накрая поръсваме зехтина, в който сме запържили бахара.
Актуален проблем за медицината днес е хипертонията и сърдечно-съдовите заболявания, водещи до исхемични увреждания на органи и тъкани. Те са на второ място по причини за смъртност и за инвалидизаиция....
Грипът засяга основно дихателната система, но много често болестта предизвиква и стомашно-чревни проблеми. Стомашните прояви в най-леките случаи се състоят в загуба на апетит, а в други (случаи) се ра...
Ханшът ви отчайва с размерите си... Дупето ви е плоско като дъска... Бюстът ви почти не се забелязва... Раменете ви са като на борец тежка категория... Според особеностите на физиката, с която човек с...
Научно е доказано, че сокът от нар запазва всички лечебни вещества на плода и затова е много полезен. Всъщност на кого и на какво той помага? Например, лекарите го препоръчват за лечение на анемия, ат...