Продукти: (за 4 порции)
• 500-600 г замразени чистени скариди
• 2 червени пиперки
• 1 зелена пиперка
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. смлян джинджифил
• 1 скилидка чесън
• 1 ч.л. кафява захар
• 3 с.л. соев сос
• 1 с.л. бяло вино
• 50 г ананас от консерва
Начин на приготвяне:
Размразяваме скаридите и ги подсушаваме.
Нарязваме пиперките на тънки ивички и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме счукания чесън и джинджифила и също ги запържваме.
Сипваме скаридите и задушаваме 5 мин. Накрая прибавяме соевия сос, виното, захарта и ананаса, нарязан на малки парченца. Задушаваме още 5 мин и отстраняваме от огъня.
Поднасяме ястието с бял ориз.
Често казват, че женските пъпеши с по-широко петно отдолу са по-вкусни от мъжките. Не вярвайте! Както ангелите, така и пъпешите нямат пол. Ширината на петното не е свързана нито с вкуса на плода, нито...
Този плод прави истински чудеса за здравето и фигурата ни, затова трябва да се постараем често да присъства на трапезата. Защо да я ядем? Защитава целия организъм. Тиквата дължи оранже...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...
Родината на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Евр...