Продукти: (за 4 порции)
• 500-600 г замразени чистени скариди
• 2 червени пиперки
• 1 зелена пиперка
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. смлян джинджифил
• 1 скилидка чесън
• 1 ч.л. кафява захар
• 3 с.л. соев сос
• 1 с.л. бяло вино
• 50 г ананас от консерва
Начин на приготвяне:
Размразяваме скаридите и ги подсушаваме.
Нарязваме пиперките на тънки ивички и ги запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме счукания чесън и джинджифила и също ги запържваме.
Сипваме скаридите и задушаваме 5 мин. Накрая прибавяме соевия сос, виното, захарта и ананаса, нарязан на малки парченца. Задушаваме още 5 мин и отстраняваме от огъня.
Поднасяме ястието с бял ориз.
Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...
Модерната кухня все по-често използва този зеленчук, като го влага в най-различни ястия, повечето от които полезни за хората от всички възрасти. Популярността му се дължи предимно на факта, че празът ...
В тях се съдържа отровното вещество соланин. Ако някой има лошия късмет да консумира такива картофи, много скоро след това ще почувства гадене, ще му се иска да повръща, ще получи парене в гърлото, из...
Листата на копривата се събират от май до септември, а коренищата - от септември до ноември. Стъблата се окосяват, листата се отделят, докато растението е свежо. Коренищата се изчистват от пръстта и т...