Диетични рецепти » Гъби с лук и червено вино

 Гъби с лук и червено вино

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг пресни гъби
• 4-5 глави лук
• 1 резен целина
• 1 к.ч. зехтин или олио
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. червено вино
• 1 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гъбите и лука на филийки и ги посоляваме. Морковите нарязваме на кръгчета, а целината – на дребни кубчета.

В плитка тенджера сипваме малко зехтин и нареждаме пласт от лука. Отгоре слагаме част от морковите, целината и наситнения чесън. Върху тях разпределяме част от гъбите и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз. Продължаваме да нареждаме продуктите в същата последователност, докато свършат.

Заливаме с останалия зехтин и 1 ч.ч. гореща вода и задушаваме на тих огън, като постепенно наливаме виното. Накрая прибавяме брашното, размито в малко вода, и варим още 5 мин. Поръсваме готовото ястие с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Минералните бани – какво лекуват?

Използването на минералната вода за лечение на много болести, наречено балнеолечение, датира още от дълбока древност. Водата се ползва директно от извора както за пиене, така и за къпане, целебни са и...

След менопаузата – чай с копър

Освен като вкусна подправка в много рецепти, копърът се използва и като основна съставка на някои лекарствени продукти. Докато за подправянето на салати, туршии и други ястия обаче по-често се използв...

Ананасът подобрява кожата на женските гърди

С годините кожата на женските гърди губи част от своята еластичност. Как да се спре това? Специалистите препоръчват в дневната хранителна дажба да бъдат включени плодове. Например ананас – той има изи...

Незаменимите моркови

Никак не е случайно, че тези сочни кореноплоди са любимо лакомство на зайците. Те правят очите им по-силни и зорки, зъбите - остри, козината - пухкава. Повече от 2 хиляди години се отглеждат на всички...

Начало