Продукти: (за 4 порции)
• 4 мандарини
• 2 с.л. смлени бадемови ядки
• 100 г натурален шоколад
• 4 с.л. портокалов ликьор
Начин на приготвяне:
Обелваме мандарините, разделяме ги на резенчета, почистваме внимателно ципите и ги овалваме в смлените бадеми.
Разтопяваме шоколада на водна баня и го разреждаме с ликьора. Набождаме мандаринените резенчета на клечки за зъби, потапяме ги в шоколада и ги нареждаме върху пергаментова хартия. Оставяме ги на студено, за да стегне шоколадовата глазура.
Вече е изяснено, че желатинът, който се използва при приготвянето на различни ястия, помага да се намалят болките при артрита. Американски специалисти са провели експеримент с участието на 440 възраст...
Грижите за красотата са свързани не само с досадни процедури, но и с някои приятни неща, като вкусната и полезна храна например. Отдавна е известно, че има продукти, които ни гарантират безупречна кож...
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...
Ежедневната консумация на чаша червено вино предпазва зъбите от кариес, твърдят италиански учени от университета в Павия. Полезното свойство на червеното вино идва от химикал, който блокира действието...