Продукти: (за 4 порции)
• 4 мандарини
• 2 с.л. смлени бадемови ядки
• 100 г натурален шоколад
• 4 с.л. портокалов ликьор
Начин на приготвяне:
Обелваме мандарините, разделяме ги на резенчета, почистваме внимателно ципите и ги овалваме в смлените бадеми.
Разтопяваме шоколада на водна баня и го разреждаме с ликьора. Набождаме мандаринените резенчета на клечки за зъби, потапяме ги в шоколада и ги нареждаме върху пергаментова хартия. Оставяме ги на студено, за да стегне шоколадовата глазура.
Разбира се, можем да се тъпчем с лекарства при най-малкото физическо неразположение или емоционален стрес, но по-добре, а и по-приятно е да заменим хапчетата с плодове, зеленчуци, месо или сладкиши, п...
Когато организмът изпитва недостиг от полезни вещества, той ни предупреждава и ни отправя зов за помощ. Прави го посредством кожата на лицето, която реагира на всяка промяна в начина ни на хранене. ...
Oт няколко години насам специалистите по здравословно хранене буквално се кълнат в критската диета, убедени, че именно тя е в състояние да ни предпази както от сърдечносъдови заболявания, така и от за...
От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести...