Диетични рецепти » Картофен кнедлик

 Картофен кнедлик

Продукти:

• 400 г картофи
• 1 1/2 к.ч. грис
• 2 яйца
• 2 твърди виенски кифли
• 1/3 пакетче бакпулвер
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме яйцата, гриса и бакпулвера. Посоляваме и омесваме тесто, в което слагаме нарязаните на кубчета кифли.

Оформяме от тестото цилиндър, който увиваме в плътна влажна марля. Пускаме кнедлика във вряща вода и варим 30-40 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фасулът - най-балансираният продукт

Ценността на балансираното хранене не е само в гордото изявление „Аз се храня правилно!”. Възможност да съставим меню, така че в него да участват всички хранителни вещества, необходими на организма ни...

Как да отслабнем

Ако и това лято не сте се доближили до мечтаната идеална фигура, не се отчайвайте. Диетолозите твърдят, че най-лесно и трайно се отслабва през преходните сезони - пролетта и есента. Дали ще ядете по м...

Подправките в нашата кухня

Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...

Мъжете и жените боледуват различно

Тъй като са устроени различно, слабите места във физиката и психиката на двата пола не са едни и същи. Нищо чудно, че и болестите, които ги спохождат, не си приличат. Тествайте познанията си по въпрос...

Начало