Масло от облепиха може да си приготвите в домашни условия по два начина:
• Смелете в кухненския робот пресни плодове от облепиха, изстискайте през марля сока и го прехвърлете в керамичен или стъклен съд с широко гърло. На следващия ден внимателно съберете с дървена лъжица изплувалото на повърхността масло. Залейте останалата след изстискването суровина с охладена преварена вода в съотношение 1:10. След 2-3 дена съберете отделилото се на повърхността масло.
• Изстискайте сока от пресните плодове. Останалите кожици и костилки наситнете. Прехвърлете ги в термос и залейте със загрят до 60 градуса зехтин (или нерафинирано слънчогледово олио) в съотношение 1:1. Оставете да престои 3 дни. Прехвърлете готовото масло в бутилка от тъмно стъкло и съхранявайте в хладилника не повече от две години.
От диабет страдат около 250 000 българи. 200 000 от тях са засегнати от разновидността, независима от инсулина. Заболяването протича без симптоми и може да остане неоткрито, ако не се направи изследва...
Грахът е древно културно растение, известно от 4 в. преди н.е. Учените считат за негова родина Крим, Кавказ, Средна Азия и Иран. По тези места и днес се среща диворастящ грах. Вероятно той е бил култи...
За да са здрави тялото и умът ни, освен от белтъчини, мазнини, въглехидрати и витамини те се нуждаят от цинк, мед, желязо и куп други елементи, присъстващи в Менделеевата таблица. Наистина, техните ко...
Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...