Диетични рецепти » Задушен алабаш

 Задушен алабаш

Продукти: (за 4 порции)

• 1 алабаш
• 2 с.л. олио
• 2 с.л. брашно
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме алабаша и го нарязваме на кубчета. Запържваме брашното в сгорещеното олио, разреждаме с малко топла вода, прибавяме алабаша, посоляваме и задушаваме до готовност. Преди поднасяне поръсваме с магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Маслината - природно лекарство

Маслиновото дърво изисква по-топъл климат и е характерен вид почти за цялото Средиземноморие, включително и за нашите южни съседи Гърция и Турция, където се отглежда в градини като овощно дърво. У нас...

За ползата от зелевия сок

Богатият и разнообразен състав на зелето го прави ценен хранителен, лечебен и диетичен продукт. Още гърците и римляните са използвали този зеленчук в народната медицина. Съдържа незаменими аминокисели...

10 мита за вталяването

Няма съмнение, че ще се изненадате от свръхоригиналните и даже стряскащи теории, споделяни от все повече американски диетолози, според които ние дебелеем, защото робуваме на остарели представи за хран...

14 приятели на стройната фигура

Свалянето на излишните килограми е продължителна и неприятна процедура. Но ти можеш да се спасиш от кошмарните диети, ако спазваш няколко прости правила. Правилата: 1. Отгатни от какво най-м...

Начало