Диетични рецепти » Битката за талията

 Битката за талията

От момента, от който на мода са стройните форми, човечеството е измислило множество средства за отслабване. Почти всяко от тях е било обявявано за панацея срещу излишните килограми за времето си. И все пак, до ден днешен никой не е достигнал до съвършената “формула”…

Пластирите

Те съдържат екстракти от различни растения и синтетични вещества, понякога – и хормони.

Какво ни обещават

Намаляване на апетита, ускоряване на кръвообращението и стимулиране на щитовидната жлеза, която влияе на обмяната на веществата в организма.

Какво се получава

По време на процедурите е възможно разграждане на целулита в участъците, където са поставяни пластирите. Това обаче е за сметка на увеличаването на кръвотока. Не съществуват документирани доказателства, че подобни пластири влияят на намаляването на теглото. Възможен е ефектът “плацебо” - въобразявате си, че нещо, което много искате да стане, действително се случва.

Минусите

Пластирите не са минали през медицински изпитания – затова няма гаранция, че дозите, съдържащи се в тях вещества, са безопасни.

Вибриращите пояси

Какво ни обещават

Ефектът на вибрациите, възникващ при включването на електрическия двигател на пояса би трябвало да “разбие” натрупаните мазнини около талията, корема, бедрата. За локално намаляване на мерките се предлагат вибраторчета с мини-моторчета на батерии, които се прикрепят на проблемните места. След курса процедури следва те да са намалели с 1-2 сантиметра.

Какво се получава

При вибрациите мишците се отпускат, получава се масажен ефект, засилва се местното кръвообращение. Вибриращият пояс не може да “разбие” мазнините – за това са нужни аеробни тренировки, а не вибриращо действие. Проблемните места на тялото придобиват желаната форма, но само докато се използва вибропоясът, който практически не влияе на теглото.

Минусите

Вибрациите действат зле на вътрешните органи и системи.

Ластичните клинове

Има ги в многобройни разновидности: шорти с висок пояс, клинове от талията до глезените, ластични колани, стягащи коремния пояс или други части от тялото.

Какво ни обещават

За 3 седмици проблемните участъци трябва да се смалят с 1-2 размера. Доказано е, че с помощта на ефекта на сауната подкожните мазнини се стопяват и се изхвърлят от организма чрез кожата.

Какво се получава

Отделяме много пот – колкото по-активно се движим, толкова повече. Това води до прочистване на порите, кожата ни започва да изглежда по-млада и по-гладка. Но е абсурдно да се говори за стопяване на мазнините по този начин – дори при изключително активно потене. Причината е, че мастният обмен в организма не се извършва посредством кожата. Теглото намалява, но за сметка на обезводняването му, не по причина на изчезването на мазнините.

Използването на ластични клинове наистина влияе на скоростта на свалянето на килограми, но ако ги ползвате единствено седейки пред телевизора, не чакайте резултат!

Минусите

Ако не пиете предписаното ви количество течности, рискувате организмът ви да се обезводни. Не носете повече от предписаното от лекаря време ластични клинове, състоящи се от няколко пласта стягащи материи – възможно е кожата ви да се възпали поради липсата на достатъчно кислород.

Иглолечението

Какво ни обещават

Стимулиране на обмяната на веществата, ускоряване на разграждането на “залежалите” мазнини и намаляване на апетита.

Какво се получава

Този източен метод наистина е в състояние да повлияе на обмяната на веществата.

Минусите

Статистиката сочи, че 6 месеца след прилагането на иглолечение 95% от пациентите възвръщат килограмите си.

Избирайки своя индивидуален начин да отслабнете, не забравяйте, че “индустрията за елегантните дами” процъфтява за сметка на определена категория дебеланки: момичета и жени, готови да си купят всеки продукт, стига прилагането му да не изисква от тях особени усилия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Шест причини да ядем супа

1. Позволява да запазите строен силуета си Когато основното ястие във вечерното ви меню е супа, вие приемате най-вече нискокалорични зеленчуци, богати на витамини. Супата на обяд пък спомага за п...

Как отслабват италианките?

Макарони от твърди сортове пшеница, засищат, но не трупат килограми. Те съдържат въглехидрати, стимулиращи преработката на серотонина, хормонът, който оказва успокояващо действие и регулира моториката...

Kaквo най-често липсва на организма ни

Желязо Проблемът: Желязото е минерал, който позволява на кръвта да пренася кислород. Диетите, изключващи месо, или страхът от луда крава довеждат до това, че 23% от хората страдат от недостиг на...

Чесънът – домашният лекар

Преди три хиляди години в най-древния индийски трактат за Аюрведа са нарекли чесъна чудо на природата. Действително това растение има чудодейни свойства. В чесъна се съдържат над 25 % въглехидрати, 6...

Начало