Продукти: (за 4 порции)
• 600 г филе от треска
• 8 големи листа от прясно зеле
• 1 с.л. суха мента
• черен пипер, сол
За соса:
• 3 скилидки чесън
• половин лимон
• 2 жълтъка
• 1 к.ч. течна сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зелевите листа от жилите, попарваме ги във вряща вода и отцеждаме.
Нарязваме рибеното филе на 8 парчета и поръсваме с мента, черен пипер и сол. Увиваме всяко парче първо в зелев лист, а след това – в алуминиево фолио. Нареждаме пакетчетата в тавичка, наливаме малко топла вода и печем в умерено загрята фурна.
Смесваме счукания чесън с жълтъците сметаната и лимоновия сок. Подправяме с черен пипер и сол. Загряваме 10 мин на много слаб огън, като разбиваме непрекъснато, докато получим гладък крем.
Сармите и соса поднасяме отделно.
Както гласи една древна легенда, пчелите са поискали от Бог да им помогне да защитават меда, който произвеждат. А Бог им отговорил: “Ще ви дам оръжие - остро жило, пълно с отрова. Но да знаете - ако е...
Какво ли не сме готови да направим, за да убием апетита - от гълтането на различни (често съмнителни) хапчета до хирургични операции, които намаляват обема на стомаха... А има много по-лесен начин. Пр...
При обостряне на болестта през първите два-три дни се препоръчва гладуване. След като започнете да излизате от острите фази на заболяването, трябва да се придържате към правилната диета. Всъщност болн...
Разработена от френски диетолог от Медицинския център по проблемите на здравето в Бордо, тя не само гарантира свалянето на излишните килограми, но го прави бързо. В допълнение към стройната фигура пол...