Диетични рецепти » Целина с морски дарове

 Целина с морски дарове

Продукти: (за 4 порции)

• 1 глава целина
• 300 г смес от морски дарове /скариди, калмари, миди и др./
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1-2 скилидки чесън
• 1-2 щипки сушен босилек
• 1/2 к.ч. зехтин
• 3 с.л. течна сметана
• смлян бял пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разреждаме виното с 1 к.ч. вода и загряваме на огъня. Добавяме ситно нарязания чесън, посоляваме и поръсваме с босилек. Сипваме морките дарове във врящата смес и бланшираме 2-3 мин. Отцеждаме ги и ги оставяме на топло.

Обелваме целината и я нарязваме на пръчици. Пържим я 3-4 мин в сгорещения зехтин. Наливаме 1 к.ч. от винения бульон и задушаваме на тих огън до омекване. Накрая разбъркваме със сметаната и сипваме в чиниите за сервиране. Отгоре разпределяме морските дарове и поръсваме с бял пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Не ми се яде сутрин

Само при мисълта за храна сутрин ви се повдига. Можете да поемате единствено кафе. И в резултат ужасно огладнявате точно час преди обяд. Длъжни ли сте да закусвате? Да, след нощното гладу...

Покълналите картофи крият риск

В тях се съдържа отровното вещество соланин. Ако някой има лошия късмет да консумира такива картофи, много скоро след това ще почувства гадене, ще му се иска да повръща, ще получи парене в гърлото, из...

Метали? Приемайте ги вътрешно!

За да са здрави тялото и умът ни, освен от белтъчини, мазнини, въглехидрати и витамини те се нуждаят от цинк, мед, желязо и куп други елементи, присъстващи в Менделеевата таблица. Наистина, техните ко...

Хранене при начално перде

Методиката на д-р Хари Бенджамин за хранене при начален стадий на перде е изложена в книгата му “По-добро зрение без очила”, първото издание на която е излязло през 1929 г. в Англия. Според автора осн...

Начало