Диетични рецепти » Киселото зеле - лек за стомаха

 Киселото зеле - лек за стомаха

Киселото зеле освен вкусно е и изключително полезно. Още древните гърци са лекували раните си с него, а мнозина смятат, че е най-доброто средство срещу безсъние. Зелето прави чудеса за нервната система, като намалява активността на щитовидната жлеза. Едно от най-важните му качества е, че е истинска витаминна бомба и запазва тези си качества цели 6-8 месеца. Със зелев сок се изплаква гърлото при ангина, лекуват се възпалени венци. Втриването му един-два пъти седмично в корените на косата доказано подпомага растежа й. Американският учен Дик Чъпни пък открил витамин U, който се съдържа в зелевия сок и зелето, и е средство за профилактика и лечение на гастрита. Това вещество пази стомашната лигавица от възпаление, подобрява храносмилането и подпомага заздравяването на язвите. Не на последно място този зеленчук е феномен на половата мощ. Неотдавна хърватски учени публикуваха резултатите от изследване, според което киселото зеле е мощен афродизиак. Изводите им бяха подкрепени и от британски учени от Кралския колеж в Лондон. „Яжте кисело зеле два пъти в седмицата и сексуалната ви мощ ще се увеличи”, съветва д-р Лейла Казанич Крехо.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Тънки и щастливи с ябълки

Ябълковата диета е идеална за отслабване. Ябълките са много ценен плод, в който участват почти всички необходими на организма витамини и минерали, а също фолиева киселина, захари и пектин. За да намал...

Хранене при подагра с отоци по глезените

Лечението на подагра извън пристъп включва: диетичен режим на хранене, медикаменти метаболизиращи пикочната киселина и медикаменти, които увеличават излъчването й. В случая с отоци само диетата не е д...

Повдигнете тонуса си с плодове

Със сигурност ще бъдете по-здрави, по-жизнени и по-доволни от живота, ако поне веднъж дневно изяждате в прясно състояние или изпивате чаша сок от някой от безценните дарове на природата. Ананаси ...

Целината – природен стимулатор

У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...

Начало