Диетични рецепти » Живовлекът избавя от девет болежки

 Живовлекът избавя от девет болежки

Неведнъж сме препоръчвали една или друга рецепта с живовлек. Но той никога не спира да ни изненадва. Предлагаме някои нестандартни лекове с билката, които, надяваме се, ще ви помогнат в лечението на една или друга болест:
• Имате ли мокрещи и гноящи рани, притиснете живовлек към тях и той прекрасно ще ги изчисти.
• Ако го сварите с оцет и сол и след това го изядете, веднага ще спрете разстройството на стомаха.
• А ако към него прибавите сварена леща, може да излекувате даже и дизентерия.
• Смляно с яйчен жълтък, растението цери изгаряния.
• При кръвохрачене помага прецеден сок от живовлек, ако се пие много често.
• При зъбобол се препоръчва да се ядат листа от билката.
• Смесени с вино, семената на живовлека се пият при болки в бъбреците и пикочния мехур.
• Много отдавна с помощта на живовлек лекували треска. Вземали три коренчета от билката, разтваряли ги в равно количество вино и вода и давали на болния да пие.
• Когато човек се чувства уморен и краката силно го болят, много ефикасно е да ги увиете с напоени листа от живовлек с оцет.

Автор: Димитрина Даневска

Представяме Ви:

Хранене при хроничен панкреатит

Хроничният панкреатит е възпалително заболяване на задстомашната жлеза. Причинява се най-често от повтарящи се кризи и възпаления на жлъчния мехур и пътища, съпътстващи жлъчно-каменна болест. Честа пр...

Хранене при начално перде

Методиката на д-р Хари Бенджамин за хранене при начален стадий на перде е изложена в книгата му “По-добро зрение без очила”, първото издание на която е излязло през 1929 г. в Англия. Според автора осн...

Рибата - истини и заблуди

Всяка риба е по-постна от месото Погрешно. Риби като сьомгата и скумрията съдържат 10 -15% мазнини,докато в свинското филе, бялото пилешко или телешкия стек те са не повече от 3 до 5 %. Разликата...

Незаменимите моркови

Никак не е случайно, че тези сочни кореноплоди са любимо лакомство на зайците. Те правят очите им по-силни и зорки, зъбите - остри, козината - пухкава. Повече от 2 хиляди години се отглеждат на всички...

Начало