Диетични рецепти » Задушено пиле с вино

 Задушено пиле с вино

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 1 к.ч. брашно
• 1 1/2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. стрита чубрица
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които овалваме в брашното и пържим в сгорещеното олио, докато порозовеят от всички страни. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.

Връщаме пилешките порции и прибавяме ситно нарязания чесън, чубрицата, 10-12 зърна черен пипер. Посоляваме и наливаме виното и вода до 2/3 от височината на продуктите. Захлупваме и задушаваме, докато месото омекне напълно. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Подправките в нашата кухня

Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...

Новата мания - сок от пшенични кълнове

Супер напитката се нарича витграс и се прави от пшеничени кълнове. Тя гарантира младост и красота, затова холивудските звезди я пият на закуска, преди занимания с йога и вместо енергетици. Тази тенден...

КОЛЕДНА ТРАПЕЗА

Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...

Мангото сваля по килограм на седмица

Ако искате да свалите за една седмица един килограм от теглото си - яжте манго. Този факт е установен от диетолози след тествания на плода и семената му. Оказало се, че екстрактът, приготвен от семена...

Начало