Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 к.ч. брашно
• 1 1/2 к.ч. олио
• 2 глави лук
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 с.л. стрита чубрица
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които овалваме в брашното и пържим в сгорещеното олио, докато порозовеят от всички страни. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук.
Връщаме пилешките порции и прибавяме ситно нарязания чесън, чубрицата, 10-12 зърна черен пипер. Посоляваме и наливаме виното и вода до 2/3 от височината на продуктите. Захлупваме и задушаваме, докато месото омекне напълно. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Динята е диетичен продукт, на който много диетолози приписват чудодейни свойства. И най-важното, което привлича в динената диета, е минимумът противопоказания. Динената диета - за хора от всяка в...
Ябълковата диета е идеална за отслабване. Ябълките са много ценен плод, в който участват почти всички необходими на организма витамини и минерали, а също фолиева киселина, захари и пектин. За да намал...
От няколко години имам желязодефицитна анемия и непрекъснато взимам без особен резултат различни лекарства. Моля да ме насочите кои храни съдържат повече желязо, за да намаля (и ако е възможно да спра...
Научно е доказано, че сокът от нар запазва всички лечебни вещества на плода и затова е много полезен. Всъщност на кого и на какво той помага? Например, лекарите го препоръчват за лечение на анемия, ат...