Продукти: (за 4 порции)
• 500 г зеле
• 300 г моркови
• 1 к.ч. ориз
• 1 яйце
• 1 парче целина
• 40 г краве масло
• 1 к.ч. течна сметана
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. зеленчуков бульон
• сол
Начин на приготвяне:
Отделяме зелевите листа от кочана и ги варим в подсолена вода, докато омекнат. После ги отцеждаме, като внимаваме да останат цели. Нарязваме морковите на ситно и ги задушаваме в 2-3 с.л. бульон и 2-3 с.л. сметана.
Сваряваме ориза в подсолена вода, отцеждаме и го смесваме с морковите, маслото и разбитото яйце. Подправяме с наситнен магданоз и разбъркваме. Разпределяме сместа върху зелевите листа и завиваме сармички, които нареждаме в намаслена тавичка.
Приготвяме сос от брашното и останалите бульон и сметана. Заливаме сармите с този сос и печем в умерено загрята фурна.
Диетолозите единодушно препоръчват консумацията на супа вечер като единствено ястие. Супата, която най-успешно изгаря мазнини и едновременно с това залъгва глада, е канадски патент. Тази супа, разрабо...
Хранителните натравяния са ужасни. Понякога обаче наистина е трудно да се определи дали даден продукт е годен за употреба, отчасти защото проблемите се появяват относително рядко. За всеки случай, д...
От момента, от който на мода са стройните форми, човечеството е измислило множество средства за отслабване. Почти всяко от тях е било обявявано за панацея срещу излишните килограми за времето си. И вс...
Разширените вени се срещат особено често по краката и по-рядко на ректума (хемороиди) на вулвата и слабините (които са наследствени). За облекчаване на състоянието или за предпазване, когато е налице ...