Диетични рецепти » Месо в сладко-кисел сос

 Месо в сладко-кисел сос

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г нетлъсто месо
• 2 моркова
• 2 домата
• 1 връзка корени за супа
• 50 г стафиди
• 1 шепа сушени сливи
• 1 шепа сушени ябълки
• 2 с.л. брашно
• 40 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме месото влеко подсолена вода. След това го нарязваме на хапки и го запържваме в маслото заедно с нарязаните моркови и корени за супа.

Запичаме брашното в сух тиган и го заливаме с обелените и настъргани домати. В подходяща тенжера слагаме месото, нарязаните плодове и стафидите. Заливаме с доматения сос и варим 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Морковът - крал на зеленчуците

Този кореноплод е истинско съкровище. В него има няколко пъти повече в сравнение с останалите зеленчуци провитамин А. А именно той поддържа здраво сърцето, нормализира формулата на кръвта, подобрява и...

Рицинът изчиства червата

Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...

Лечение с репей

Репеят е двугодишно тревисто растение с вретеновиден месест корен, сивокафяв отвън и бял и сочен отвътре. Стъблото е високо до 1,5 м, силно разклонено. Цветовете са двуполови с тръбесто венче, което н...

Канелата - целебна сила и ухание от древността

Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...

Начало