Продукти:
• 400 г извара
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. стафиди
• 2-3 с.л. захар
Начин на приготвяне:
Разбиваме изварата с млякото. Прибавяме стафидите и смлените орехи и разбъркваме. Подслаждаме със захарта и поднасяме веднага.
Въпреки че често е възприемана като зърнена култура, всъщност елдата не е житно растение, а отделен вид. Вкусна и полезна, за нищо на света не пропускайте да я включите в диетичното си меню. Тя...
За лечебните свойства на омайничето е споменавал още Хипократ. Коренът има затягащо и болкоуспокояващо действие. Използва се при метеоризъм, болести на черния дроб, жлъчката, бъбреците, при бронхит, т...
При разкопки в района на легендарния Вавилон археолозите открили останки от истинска ферма за мляко - огромно здание, украсено със стенописи, изобразяващи доене на крави. Смята се, че близо 8 хиляди г...
Организмът на жената преживява драматични промени през пубертета, след като стане майка, по време на менопаузата. Точно по тази причина тийнейджърките и зрелите дами пълнеят по различен начин и съотве...