Продукти:
• 500 г месо
• 2 филии сух бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 150 г фиде
• 1 к.ч. сметана
• половин пакетче масло
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в млякото и го отцеждаме. Прибавяме фино смляното месо, леко посоляваме и омесваме. Оформяме малки кюфтенца, които сваряваме на водна пара. Слагаме ги в намаслена тавичка заедно с предварително свареното фиде.
Саряваме лука, нарязваме го на ситно и го запържваме в половината масло. Сипваме врящата сметана и разбъркваме.
Заливаме ястието с получения сос и запичаме в умерена фурна. Накрая поръсваме с останалото разтопено масло и ситно нарязан магданоз.
Хранителните натравяния са ужасни. Понякога обаче наистина е трудно да се определи дали даден продукт е годен за употреба, отчасти защото проблемите се появяват относително рядко. За всеки случай, д...
От дълбока древност приписвали на мумийото вълшебни свойства. В Индия са лекували с него бронхит, камъни в пикочния мехур, воднянка, лишей и екзема. В Бирма са наричали мумийото час-тум (кръв от плани...
За да има успех предписаното лечение, болните трябва за дълго да се откажат от месото и да преминат към вегетарианска храна, да консумират колкото се може повече сурови зеленчуци и плодове. При лечени...
Можете дa не го обичате заради специфичния мирис и сълзотворния му ефект, но с нищо няма да промените факта, че навсякъде по света хората си хапват лук отдавна и не мислят да се отказват от този си на...