Продукти:
• 4 портокала
• 4 малки глави лук
• 150 г маслини
• 3 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме портокалите и ги нарязваме на тънки полукръгчета. Нарязваме лука на тънки филийки и го смесваме с портокалите.
Прибавяме маслините, на които сме извадили костилките, олиото и сол на вкус. Разбъркваме салатата, подреждаме я в чиния за сервиране и поръсваме обилно с черен пипер.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...