Кулинарни рецепти » Салата от ряпа

 Салата от ряпа
/Казахстан/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г ряпа
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ряпата, нарязваме я на тънки пръчици и я попарваме във вряла вода. Отцеждаме я много добре и я смесваме със ситно нарязания лук. Заливаме с олиото, подправяме с оцета и сол на вкус и разбъркваме.

Подреждаме салатата в чиния за сервиране, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало