Продукти: (за 4 порции)
• 500 г ряпа
• 1 глава лук
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ряпата, нарязваме я на тънки пръчици и я попарваме във вряла вода. Отцеждаме я много добре и я смесваме със ситно нарязания лук. Заливаме с олиото, подправяме с оцета и сол на вкус и разбъркваме.
Подреждаме салатата в чиния за сервиране, поръсваме със ситно нарязания магданоз и поднасяме.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...