Продукти:
• 5-6 картофа
• 1 ч.ч. орехови ядки
• 200 г печурки
• 1 к.ч. коняк
• 4-5 с.л. олио
• 1-2 с.л. оцет
• 1 кубче зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Накисваме орехите за 48 часа в коняка и ги отцеждаме.
Нарязваме гъбите на филийки и ги сваряваме в малко подсолена вода. Отцеждаме ги и ги смесваме с ядките и картофите, сварени и нарязани на кубчета.
Поръсваме стрития бульон и заливаме с олиото, разбито заедно с оцета. Внимателно разбъркваме.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...