Продукти:
• 1 краставица
• 3 глави лук
• 4 картофа
• 2 ябълки
• 3-4 репички
• 3-4 листа от маруля
• 2 с.л. олио
• 4 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме и нарязваме краставицата на колелца. Посоляваме и оставяме да престои 1 нощ.
Нарязваме лука на четвъртинки и го изпържваме в сгорещеното олио. Когато стане златист, заливаме с оцета, посоляваме и с получения сок заливаме сварените, обелени и нарязани на колелца картофи, дребно нарязаните ябълки и изцедената краставица.
Украсяваме с репички и листа от маруля.
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...