Продукти:
• 500 г червено цвекло
• 1 стрък пресен лук
• 1 стрък праз лук (бялата част)
• по 2 ч.л. остра и сладка горчица
• 6-7 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• сол, черен пипер
• 1 щипка захар
Начин на приготвяне:
Обеленото и измито цвекло режем на филии. Заливаме ги с вода, сипваме малко оцет, за да запази цвеклото хубавия си цвят, и варим в тенджера под налягане около 30 мин.
Изчистения и измит лук, както и праза, режем на ситно.
В купичка разбъркваме олиото, оцета, солта, пипера, захарта, двата вида горчица и прибавяме 1-2 с.л. гореща вода. Избъркваме, прибавяме лука и праза.
Свареното цвекло вадим от водата, обливаме го със студена вода, подреждаме го в салатиера, заливаме със соса и веднага сервираме.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...