Кулинарни рецепти » Червено цвекло в сос

 Червено цвекло в сос

Продукти:

• 500 г червено цвекло
• 1 стрък пресен лук
• 1 стрък праз лук (бялата част)
• по 2 ч.л. остра и сладка горчица
• 6-7 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• сол, черен пипер
• 1 щипка захар

Начин на приготвяне:

Обеленото и измито цвекло режем на филии. Заливаме ги с вода, сипваме малко оцет, за да запази цвеклото хубавия си цвят, и варим в тенджера под налягане около 30 мин.

Изчистения и измит лук, както и праза, режем на ситно.

В купичка разбъркваме олиото, оцета, солта, пипера, захарта, двата вида горчица и прибавяме 1-2 с.л. гореща вода. Избъркваме, прибавяме лука и праза.

Свареното цвекло вадим от водата, обливаме го със студена вода, подреждаме го в салатиера, заливаме със соса и веднага сервираме.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало