Продукти:
• 5 картофа
• 1 малка глава червено цвекло
• 2 моркова
• 2 кисели краставички
• 1 стрък праз
• сол, оцет, зехтин
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Изсипваме ги в дълбок съд. Обелваме цвеклото и го нарязваме на филийки. Сваряваме го, отцеждаме добре и нарязваме на кубчета.
Обелваме и сваряваме морковите. Нарязваме ги на кубчета. Нарязваме праза и краставичките на кръгчета.
Смесваме всички зеленчуци и ги подправяме с оцет, зехтин и сол според вкуса. Разбъркваме и поднасяме предястието охладено.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...