Продукти:
• 1 дълга равна краставица
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 връзки репички
• 4 с.л. сметана
• 4 листа от маруля
• лимонов сок
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме внимателно краставицата и я нарязваме на 8 леко наклонени пънчета. Издълбаваме част от сърцевината на пънчетата, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме яйцата на малки кубчета и ги смесваме с 6 ситно настъргани репички и сметаната. Подправяме с черен пипер, сол и ситно нарязан копър, разбъркваме и пълним пънчетата с тази смес.
Нареждаме ги в широка чиния за сервиране и украсяваме с магданоз и нарязани репички и листа от маруля. Подправяме украсата с лимонов сок и сол на вкус.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...