Продукти:
• 1 дълга равна краставица
• 2 твърдо сварени яйца
• 1-2 връзки репички
• 4 с.л. сметана
• 4 листа от маруля
• лимонов сок
• магданоз, копър
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме внимателно краставицата и я нарязваме на 8 леко наклонени пънчета. Издълбаваме част от сърцевината на пънчетата, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Нарязваме яйцата на малки кубчета и ги смесваме с 6 ситно настъргани репички и сметаната. Подправяме с черен пипер, сол и ситно нарязан копър, разбъркваме и пълним пънчетата с тази смес.
Нареждаме ги в широка чиния за сервиране и украсяваме с магданоз и нарязани репички и листа от маруля. Подправяме украсата с лимонов сок и сол на вкус.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...