Продукти:
• 2 зелени и 2 червени чушки
• 2-3 млади тънки тиквички
• 3 парчета пуешка или пилешка шунка
• 6 парчета хамбургски салам
• 1 глава лук
• 500 г домати
• 1 скилидка чесън
• 2 с.л. зехтин
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. краве масло
• 125 мл зеленчуков бульон
• 250 мл доматен сок
• 3 с.л. ситно нарязан джоджен
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме чушките и ги бланшираме за 5 мин във вряща подсолена вода. Почистваме тиквичките, измиваме ги и ги нарязваме на около 24 ленти, които също бланшираме. Обелваме чушките.
Във всяко парче шунка и салам слагаме по 1 обелена чушка и го завиваме на руло. После обвиваме рулата с по 2 ленти тиквички и ги закрепваме с клечка за зъби. Обелваме доматите и ги нарязваме на дребно.
Почистваме и накълцваме на ситно лука и чесъна, запържваме ги в зехтина. Добавяме доматите и доматеното пюре. Посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус.
Сипваме бульона и доматения сок и варим около 5 минути. Подправяме с джоджена.
Сгорещяваме маслото и в него изпържваме рулцата за около 2 мин, подправяме ги на вкус. Наливаме доматения сос и задушаваме още 2-3 минути.
Изваждаме рулцата и нареждаме в чиния. Може да ги залеем с готовия сос или да го сервираме отделно.
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...