Кулинарни рецепти » Лятно предястие

 Лятно предястие

Продукти:

• 4 домата
• 4 малки краставици
• 2 твърдо сварени яйца
• 300 г шунка
• 30-40 г краве масло
• 1 к.ч. сварен ориз
• 1 топло пушена риба
• 1 майонеза
• листа от зелена салата
• лимонов сок
• няколко листенца целина
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отрязваме капачетата на доматите и ги издълбаваме.

Пасираме рибата и я смесваме с по-голямата част от майонезата. С половината от тази смес напълваме доматите и ги захлупваме с капачетата.

Обелваме краставиците и ги издълбаваме.

Прибавяме към останалата смес от риба и майонеза ориза, разбъркваме и пълним краставиците с новополучената смес.

Обелваме яйцата и ги разрязваме на половинки. Изваждаме жълтъците, натрошаваме ги и ги смесваме с разбитото на пяна масло, черен пипер и сол. С тази смес пълним белтъците. Нарязваме шунката на 5 филийки, като едната я нарязваме ситно.

Нарязваме на ситно целината, смесваме я с останалата майонеза, ситно нарязаната шунка и лимонов сок. Разстиламе сместа върху филийките шунка, които навиваме на рулца.

Нареждаме всичко в елипсовидна чиния върху листа от зелена салата и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало