Продукти:
• 4 домата
• 4 малки краставици
• 2 твърдо сварени яйца
• 300 г шунка
• 30-40 г краве масло
• 1 к.ч. сварен ориз
• 1 топло пушена риба
• 1 майонеза
• листа от зелена салата
• лимонов сок
• няколко листенца целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме капачетата на доматите и ги издълбаваме.
Пасираме рибата и я смесваме с по-голямата част от майонезата. С половината от тази смес напълваме доматите и ги захлупваме с капачетата.
Обелваме краставиците и ги издълбаваме.
Прибавяме към останалата смес от риба и майонеза ориза, разбъркваме и пълним краставиците с новополучената смес.
Обелваме яйцата и ги разрязваме на половинки. Изваждаме жълтъците, натрошаваме ги и ги смесваме с разбитото на пяна масло, черен пипер и сол. С тази смес пълним белтъците. Нарязваме шунката на 5 филийки, като едната я нарязваме ситно.
Нарязваме на ситно целината, смесваме я с останалата майонеза, ситно нарязаната шунка и лимонов сок. Разстиламе сместа върху филийките шунка, които навиваме на рулца.
Нареждаме всичко в елипсовидна чиния върху листа от зелена салата и поднасяме.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...