Продукти:
• 300 г шунка
• 250 мл червено вино
• 2 твърдо сварени яйца
• 25 г желатин
• 2 моркова
• 2 червени мариновани пиперки
• 2 кисели краставички
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме желатина в 250 мл студена вода. Прибавяме виното, черен пипер и сол на вкус. При непрекъснато бъркане загряваме течността, докато заври. Отстраняваме от огъня и оставяме желето да се охлади.
Нарязваме шунката на малки кубчета. Сваряваме морковите в подсолена вода и ги нарязваме на тънки кръгчета. По същия начин нарязваме краставичките и пиперките.
Изплакваме с вода кръгла къдрава форма за кекс и наливаме в нея малко от полутечното желе. Изчакваме десетина минути желето да стегне и нареждаме отгоре различни формички от яйцата, краставичките, морковите и пиперките. Заливаме с желето още един пласт с дебелина около 2 см. Нареждаме отгоре половината от шунката, а върху шунката – останалите зеленчуци. Покриваме с останалата шунка, заливаме с останалото желе и оставяме формата да престои 1 нощ на хладно.
На следващия ден потапяме формата за кратко във вряща вода и объщаме желето в широка чиния за сервиране.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...