Продукти:
• 300 г шунка
• 250 мл червено вино
• 2 твърдо сварени яйца
• 25 г желатин
• 2 моркова
• 2 червени мариновани пиперки
• 2 кисели краставички
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтваряме желатина в 250 мл студена вода. Прибавяме виното, черен пипер и сол на вкус. При непрекъснато бъркане загряваме течността, докато заври. Отстраняваме от огъня и оставяме желето да се охлади.
Нарязваме шунката на малки кубчета. Сваряваме морковите в подсолена вода и ги нарязваме на тънки кръгчета. По същия начин нарязваме краставичките и пиперките.
Изплакваме с вода кръгла къдрава форма за кекс и наливаме в нея малко от полутечното желе. Изчакваме десетина минути желето да стегне и нареждаме отгоре различни формички от яйцата, краставичките, морковите и пиперките. Заливаме с желето още един пласт с дебелина около 2 см. Нареждаме отгоре половината от шунката, а върху шунката – останалите зеленчуци. Покриваме с останалата шунка, заливаме с останалото желе и оставяме формата да престои 1 нощ на хладно.
На следващия ден потапяме формата за кратко във вряща вода и объщаме желето в широка чиния за сервиране.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...