Кулинарни рецепти » Желирано свинско филе

 Желирано свинско филе

Продукти:

• 1 кг свинско филе
• 1 глава лук
• 3 с.л. оцет
• 2 белтъка
• 30 г желатин
• 3 кисели краставички
• 1 сварен морков
• 2 твърдо сварени яйца
• 10 маслини
• черен пипер на зърна
• сол

Начин на приготвяне:

В кипяща подсолена вода пускаме да се свари свинското филе. Щом заври, прибавяме нарязания лук и черен пипер на зърна. Варим месото, докато омекне. Около 5 минути преди да го извадим, прибавяме оцета. Изваждаме месото в чиния.

Във врящия бульон пускаме леко разбитите белтъци. Като поври с тях, сваляме от огъня и оставяме бульона да се утаи и избистри. Прецеждаме го през гъста цедка или двойна марля и отново го загряваме на огъня. Слагаме му желатина, предварително накиснат в хладка вода. Сваляме от огъня и оставяме да се охлади.

Нарязваме изстиналото месо. В чиния за сервиране наливаме малко от бульона и изчакваме да се желира. Отгоре нареждаме красиво нарязани кисели краставички, сварен морков, твърдо сварени яйца и обезкостени маслинки. Върху тях поставяме свинското филе и заливаме пак с бульона. Изчакваме да се желира. Оставяме ястието в хладилника до сервирането му.

Автор: Илина Кръстева

Представяме Ви:

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало