Продукти:
• 200 г брашно
• 150 г краве масло
• 2 яйца
• 1 бакпулвер
• 1 с.л. прясно смлени корени за супа
• черен и червен пипер, сол
За плънката:
• 3 яйца
• 3 с.л. кетчуп
• 250 г ситно нарязана шунка
• 1 ч.ч. изцедено кисело мляко
• 2 с.л. нишесте
• 1 глава лук
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме гладко тесто от маслото, брашното, яйцата, смлените корени за супа, бакпулвера, сол, черен и червен пипер. Оставяме го да престои около 30 мин и след това го разстиламе на дъното на намаслена форма за торта, като околовръст оставяме ръбче с височина 2 см.
Приготвяме плънка от разбитите яйца, кетчупа, ситно нарязаната шунка, лука, настърган на ренде, изцеденото кисело мляко, нишестето, ким и сол на вкус. Разстиламе плънката върху тестото и печем тортата в предварително загрята умерена фурна, като през първите 5-6 мин я покриваме с хартия.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...