Продукти:
• 200 г брашно
• 150 г краве масло
• 2 яйца
• 1 бакпулвер
• 1 с.л. прясно смлени корени за супа
• черен и червен пипер, сол
За плънката:
• 3 яйца
• 3 с.л. кетчуп
• 250 г ситно нарязана шунка
• 1 ч.ч. изцедено кисело мляко
• 2 с.л. нишесте
• 1 глава лук
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме гладко тесто от маслото, брашното, яйцата, смлените корени за супа, бакпулвера, сол, черен и червен пипер. Оставяме го да престои около 30 мин и след това го разстиламе на дъното на намаслена форма за торта, като околовръст оставяме ръбче с височина 2 см.
Приготвяме плънка от разбитите яйца, кетчупа, ситно нарязаната шунка, лука, настърган на ренде, изцеденото кисело мляко, нишестето, ким и сол на вкус. Разстиламе плънката върху тестото и печем тортата в предварително загрята умерена фурна, като през първите 5-6 мин я покриваме с хартия.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...